Assalamualaikum. Ini adalah personal blog . Sebarang penulisan adalah atas hasil pemikiran tuan punya blog kecuali dikreditkan kepada sesiapa. Sebarang copy cat adalah dilarang kecuali atas kebenaran. Terima kasih kerana sudi membaca dan

Monday, June 28, 2010

m'habiskn sisa2 cuti

salam..cuti eden nih lg 4 ari jerk..sabtuh nih da na kne dftr kt k0lej kt spital sg bul0h..bknla b'mksud aku duk lam spital tuh..cme,k0lej kediamn kt0rg dkt dgn spital tuh..hais k0rg nih..apsl la lmbt beben0r...0ops..jgn mara n0h,nnt cpat tua..tp,aku akn praktikal kt h0sp selayang atau sg bul0h m'ik0t p0sting yg diberi...p0sting tuh cm bhgn ward la..ada ward kanak2,ward 0rg b'salin an..tp,aku ske wt 0rg bersalin atau nme pelik dia obstetric and gynec0l0gist sbb kte leh smbut baby..suke2..aku nih suke sgt baby2 yg chumel2 nih..tmbhn plak kal0 kt sg bul0h tuh,sume pregnant w0men akn pkai bju spital kaler pink..sgt chumel..*nk b'salin kt spital sg bul0h la..ad0yai..(>.<)
tp,aku jarang dpt peluang dpt b'gaul mesra *bkn teman tp mesra..mne tak nye,aku cume ada s0rg adek (yg cme muda 2thn je dr aku)..n sepupu sepapat yg kecik2 sume jauh2..my mum 0rg k0dah n my dad kelantan..balik p0n tyme rye..0kay,ni bkn cte jejak kasih..n aku sgt la jeles kt my frens yg dh ada nk buah..*cmne na ada ank buah,aku sul0ng,tggu ank sndiri je la..wallaweyy..mlm masih muda..(adek,cpat kawen!!)..ada my frens yg len plak tuh, their mum jd babysitter..jaga plak baby yg chumel2..geramnye..cm na geget2 pipi d0wg..well,my mum is a career w0man, u kn0e..caman0 eden na meras0,cuba ekau bgtau eden nih cket..m0ral of da st0ry : branak kn anak reramai ye,s0 ank sul0ng k0rg dpt m'rse jaga adek kecik mse dia um0 20thn n k0rg p0n leh m'nmbhkn st0k bayi2 chumel d m'sia nih..1m'sia ktekn..ape kaitan? =P

0kay,aku sdh merapu sejauh ke bulan gtu..aku sbnarnye na cte psl aktiviti aku smlm duk umah jek sbb aku yg ganti tugas memasak d umah *pr0m0te ke?tak 0kay..nih bl0g sy..sekian,harap maklum..ye la,my mum keje weekdays..ble dia cuti sabtu ahad,biar la dia rehat n aku masak lak eh..(cm s0dap je ekau masak,)..eh,tak ras0,mane ekau tau..s0dap xs0dap janji perut kenyang,n takde yg keracunn mknn 0kay..haha..mmg k0rg taleh rase,jd cuci mate je lah ye..kui kui..

ayam masak l0mak cili api..feberet eden..d zaman dlu kala,mse bln p0se, aku t'amtla ske masak l0mak nih..smpaikn..smpaikn k0rg na ta0 aku mkn lauk nih tiap2 ari..tlg amek perhatian tiap2 ari ye..aku nih mmg len mcm cket, kal0 aku tgh ske satu bnda *mknn atau pape lah,aku akn setia pdnye..ecece..ada ciri2 gadis setia x..hoho..mkn plak dgn smbal belacan..amek kau..msak l0mak yg aku mkn nih biasanya pedas2 belaka..smpaikn mulut aku nih dh nipis rsenye..

ha..!~ni p0n feberet aku gak..t0myam campur..eyh,asek feberet k0 aje,ble na feberet 0rg len plak..?!ni yg susah kal0 kte msk..ada je yg m'ng0men..yg k0men suara hati diri sndri lak tuh..haish..!~pape lah..n kal0 masak t0myam nih,aku ske wt pepedas..kal0 x,baik bg bdk kecik aj0lah..

ni sayur peria masak telur..aku xsuke sgt peria la..pahit seh..*pahit itu ubat..da.. i kn0e it..mak aku ske,masak aj0 lah

ha,nih peria g0reng...leh thn jugak lah..leh gak la hilangkn rse pahit tuh..walaup0n dlm mse yg sme kurangkn khasiatnya..0k fine,tp,kal0 0mak k0rg pakse mkn peria gak,k0rg leh pilih menu mskn yg nih..h0h0..

http://www.emocutez.com
okay,lpas nih k0rg leh calling2,tep0n jiran sebelah mak jah bgtau petua masak peria g0reng nih sbb aku rse jarang sgt 0rg buat..nih p0n resipi turun temurun dr mak eden..sehat!~ "bedah,k0 nak ta0..."

http://www.emocutez.com
ha,skang aku nk mkn..nyum nyum~

http://www.emocutez.com
k0rg tgk aje lah,kal0 na buat mke tensen p0n leh gak sbg tanda pr0tes..kui kui..

9 comments:

Yanie J (*゜▽゜ノノ゛☆ said...

sdapnye syira ;)
yanie suka peria masak telur. peria ni de jnis, de yg tak pahit, de yg pahit. kalau yg pahit tu klo mkn mmg tk ttelan nye hehehe

syira said...

tu la..
mslahnya kt umah ni suka beli yg pahit2 aje..
0bat 0bat..haha~

FyZa said...

wah bnyknya lauk..msk lemak cli api..nyum3..sodap 2..hehe

fyna said...

peria mmg pahit! i mmg xleh mkn..hehe pndai u msak kn?: teach la

syira said...

fyza : masak utk 1family..kal0 cket,stakat lekt celah gigi aje l0rh..haha..mmg s0dap shgga m'jilat tapak kaki..

fyna : xdela pndai sgt p0n.bru na blaja jugak..bdk hingusn lg dlm bab2 masak nih..haish..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

suka makan tomyam..

Nur Su'aidah said...

wow!! byk nyeee makanan~

syira said...

suka t0myam yg pedas2..ngeee..=P

ni musim cuti..jd,haruslah mknn byk dgn tujuan utk m'gem0kskn badan..niat msti ikhlas..wakaka

syuQ said...

ai syira..thanks sudi pijak laman rumah syuq yg sunyi tu (^^,)
syuq lawat syira balik..n folo jugak *wink*
keep in touch oke?!

Related Posts with Thumbnails