Assalamualaikum. Ini adalah personal blog . Sebarang penulisan adalah atas hasil pemikiran tuan punya blog kecuali dikreditkan kepada sesiapa. Sebarang copy cat adalah dilarang kecuali atas kebenaran. Terima kasih kerana sudi membaca dan

Saturday, August 6, 2011

Header Baru dan Malee Classic Seafood!

Assalamualaikum

Well, siapa yang selalu singgah blog bersawang tak berkemas syira ni mesti perasan sesuatu yang baru tapi bukan perasaan yang aneh. Hoho. Apakah? Cubalah teka. Dah, tak payah nak berteka-teki lama sangat nanti boleh menggugat nafsu di kala bulan puasa ni. Sebenarnya, tuuuuu tengok la header baru syira kat atas tuh.


Apa yang special pasal header baru ni ialah, bukan setakat header ini dibuat dengan doodle yang sangat chumel sehingga membuatkan syira rasa nak 'hidung tinggi' jap *walaupun syira memang mempunyai hidung yang tinggi, tapi header ini adalah pemberian daripada cik tengku puteri dari istana cinta yang tersangatla baik hatiiiiiiiiiiiiiii.


Pinjam print screen page cik puteri jap ye. Tengoklah doodle dia tuh. I adoreeeeeeeeeee it so much. Muehehe. Kalau kau-orang nak tahu, cik puteri buat amal jariah bagi header free kat 10 orang pertama dan syira adalah orang ke-10 yang teramat la bertuah kat entri sini ha kalau korang terlepas baca. Hehe.

Ha, sekarang syira gembira sangat nak senyum nampak gigi 10 hari 10 malam boleh tak, cik puteri? Hehe. Korang kalau nak belajar doodle yang chumel, bolehlah singgah kat blog cik puteri sebab baru2 ni cik puteri dengan baik hati menyediakan tutorial sebegini. Chewah! Seronok kaaaan?


Ok. Next story! Memandangkan sekarang adalah bulan ramadhan, manusia abad ini pastinya tercari-cari tempat yang sangat best untuk berbuka kan. Betul tak??? So, syira dengan baik hatinya juga, nak mencadangkan satu restoran Malee Classic Seafood yang bertempat di Kajang. Tengoklah tuh, siap lampu lip-lap lagi kan. Bukan tuh je, makanan dia perghhh! Power gile! Tengok berderet kereta datang makan. Syira bukan cakap kosong maaaa.


Jom tengok apa menu yang sempat syira sapu masa makan kat sana. Jaga sikit air liur tuh jangan kasi meleleh atas keyboard nanti rosak laptop! Muehehe.

Ok! First menu :

1. Ikan siakap masak stim limau. Dah separuh makan baru ingat nak ambil gambar. Hehe. Jadi, korang jangan la pelik kenapa ikan tuh macam lopong2 cket. Ikan ini boleh tahan besar la. Even, cakap nak makan untuk 2 orang pun, tapi ini lah paling kecik yang dia boleh bagi. Memang memuaskan lah!

Sebelum :

 Selepas :

2. Burung puyuh goreng tradisional. Ini menu feberet syira! Tiap kali datang mesti syira datang, mesti nak order ini. Suka sangat konon2 macam sarang burung kat atas tuh yang sangat rangup!! Nyum2.

Sebelum :

Selepas :

3. Sayur kangkung masak apa syira lupa la. Hehe. Tapi, yang pastinya setiap hidangan itu perlu disertakan dengan sayur. Barulah seimbangkan.

Sebelum :

Selepas :

Kesimpulannya, kitorang makan memang sampai licin kot. Ok. Tu je la. Kalau syira tunjuk lebih2, kang ada yang tak pose kang. Haip! Tak baik tauuuu. Nanti berdosa! Hehe. Jadi, kalau korang dah boring2 nak makan tempat yang biasa, apa kata cuba makanan kat sini.



10 comments:

Azzah said...

lepas tengok header baru,tengok makanan pulak..peh..:)

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

aduh bes seafood ..lapa la pulak ..huhu


excellence!

Cik Bell said...

masuk blog nie pepagi terliur la pulak..Astaghfirullah alazim..sesungguhnya aku berpuasa.hehe

kotak bulat said...

cntik header tu.. :)
peh, sedapnya makan..

Tengku Puteri said...

terharunya saya! tima kasih syira..eh header tuh besar sangat ke syira? klu besar gtau saya..huhuhu... lepas nih sy blik UKM bleh la dating makan kat restauran tuh lak...heee

Nizam Ijam said...

adoi..pasal makanan nie...hehe

cik nur said...

cuci mata tgk header comel jaa [astuh cuci mata tgk makanan oke yang telan air liur jer la haha

cik nur said...

cuci mata tgk header comel jaa [astuh cuci mata tgk makanan oke yang telan air liur jer la haha

Salmiza S. said...

chumel gilak header baru !! :D

Gee said...

comel la header...pergh...sedapnya makan kat luar..huhu

Related Posts with Thumbnails