Assalamualaikum. Ini adalah personal blog . Sebarang penulisan adalah atas hasil pemikiran tuan punya blog kecuali dikreditkan kepada sesiapa. Sebarang copy cat adalah dilarang kecuali atas kebenaran. Terima kasih kerana sudi membaca dan

Sunday, August 22, 2010

My Interest, My Life, My Medicine

Salam readers..ari nih xta0 nape aku rse smangat utk cite ttg k'hidupnku as a medical student..0nce 0rg ta0 aku nih plaja perubtan, their questi0ns must be..
"minat ke amek medic nih? ke kne paksa ngn mak ayah?"

"tak susah ke medic nih?"

0kay..utk m'b0ngkarkn rahsia..ngeh ngeh.aku mmg la minat yg t'amat sgt kt c0urse medicine nih....luv u s0 much..muah2..

nk dijadikn cte,aku mmg keje keras utk dptkn apa yg aku ada ari nih..ekeke..k0rg bygkn la,even mse upsr p0n aku dh bercita2 na msuk asrama..wallaweyh..bdk len igt na men je k0t..aku ajak my dad g anta b0rg asrama ke umah cekgu..aku ingat lg detik tuh..tp, rezeki aku cme dpt sk0lah kt sk0la harian dkat dgn umah aku till f0rm 5!~ tp,seri0us, aku nih xde la rajin sgt blaja..kal0 study ke bce buku ke,dpan tv je k0t..haha..
http://www.emocutez.com

tp,satu prinsip yg aku pegang ble peksa, aku xkn letak harapan yg tinggi..even,mse kuar dr umah utk amek result spm, aku letakkn k0s0ng A dlm hati..spy...kal0 aku jatuh, aku xrse sakit..spe suka utk merasa sakit..pengalaman mengajar aku..T____T

n aku ta nafikn, mmg stress dan tekanan sering m'nguasai diri..but then, i have my 0wn way t0 release it..u may find 1 f0r u..
http://www.emocutez.com
my mum n dad xpnah m'nyuarakn c0urse apa yg d0rg na aku amek 0nce aku msuk U..i ch0ose my 0wn way.even,time sk0lah p0n, d0rg xpnah suh aku blaja... h0w w0nderful it is..s0, aku mmg xde tekanan blaja dr parents..

ble msuk asasi sains kt uitm *sama taraf ngan matriculati0n c0llege, aku mmg b'tekad utk amek medicine..till the end 0f the year..n the wish c0me true..thanks Allah..


skarang, aku brada d thn 3 ijazah perubatan n pembedahan UiTM..kampus Sg. Bul0h..c0z aku praktikal slama 3 thn kt Hosp Sg Bul0h..s0, sape2 yg g h0sp tu, mgkn akn t'serempak ngan aku..*cm la knal kal0 t'serempak p0n an?..susah ke blaja medic..bg aku, mne2 c0urse p0n susah..as l0ng as kne m'hadap buku, buat assignment, amek exam, it still need s0me eff0rt, rite? bknnye leh lenggang g0yang kaki..kal0 ada c0urse yg xperlukn sume tuh, aku na..tee hee.. n please pray f0r my successful degree for this coming 3 years.
http://www.emocutez.com

3 comments:

Lizzie Yasmin said...

memang bdk rajin yeay... tahniah.. wish u good good good luck.......

[z@ck] said...

lepas ni kalau jadi doc, sila bagi diskaun untuk costumer blog ea =)

NuR 'aQiLaH said...

besh nye cita2 tecapai..
dulu nak jdik doc jugakkk
tp pointer x kesampaian.
amek kimia jer huwaaaa T__T

Related Posts with Thumbnails