Assalamualaikum. Ini adalah personal blog . Sebarang penulisan adalah atas hasil pemikiran tuan punya blog kecuali dikreditkan kepada sesiapa. Sebarang copy cat adalah dilarang kecuali atas kebenaran. Terima kasih kerana sudi membaca dan

Tuesday, July 19, 2011

Double Triple Good News!

Assalamulaikum

Haip korang! Rindu syira tak? Dah seminggu lebih syira tak berblog. Hurm, macam ni la syira, bila dah masuk belajar, memang susah sangat nak melekat kat laptop walau sesaat dua untuk update blog chumel syira ni. Bukan nak kata rajin belajar ke apa, tapi entah la. Susah la. Tapi, syira rasa macam nak ubah tabiat ni. Kalau boleh, syira nak luangkan masa sikit untuk blog tercinta syira ni. Kena buat proper time table, isn't it? Huahua.


Buat pengetahuan kau-orang semua, sekarang ni syira tengah buat Psychiatry posting atau bahasa mudah dia posting "Sakit Jiwa". Bukan syira yang sakit jiwa, tapi syira rasa kalau lama2 syira duduk kat posting ni syira pun boleh berjangkit sama. Penyakit ni mudah berjangkit tau! Haha. Just kidding.

Anyway, syira memang rasa excited sangat kalau nak cerita kat korang semua pasal posting yang menarik ni. But, wait for a sitable time. Sebab sekarang syira nak cerita pasal hadiah berganda yang syira dapat. Actually, it's not that prize that I win for. Tapi, cuma hadiah dari insan yang menyayangi syira. Chewah! Ayat tak boleh blah.

First of all, introduce my new baby Blackberry Curve 8520.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Sila abaikan wallpaper muka yang rasa macam nak bajet konon ada secret admire. Kuang3.
Dengan ini saya ingin mengucapkan jutaa terima kasih kepada "orang yang amat syira sayang". Nape tutup mata? Eleh, jeles lettew.

Hehe. Syira post entri cenggini bukan nak menunjuk. Tapi, just nak share dengan korang semua tentang specification Blackberry Curve 8520. Yup! Tak dinafikan syira agak ketinggalan. Orang lain dah pakai Iphone 4 dah cik syira oiii! Ah, syira peduli hape kan?

General     2G Network   GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
Announced   2009, July
Status   Available. Released 2009, August



























Size         Dimensions     109 x 60 x 13.9 mm
Weight     106 g




Display     Type               TFT, 65K colors
Size               320 x 240 pixels, 2.46 inches
              - QWERTY keyboard
              - Touch-sensitive optical trackpad




Sound       Alert types    Vibration; Polyphonic(32), MP3 ringtones
Loudspeaker    Yes
3.5mm jack    Yes, check quality
   - Dedicated music keys




Memory    Phonebook     Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records     Yes
Internal     256 MB
Card slot     microSD, up to 32GB, buy memory





Data         GPRS    Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
EDGE    Class 10, 236.8 kbps
3G    No
WLAN    Wi-Fi 802.11b/g
Bluetooth    Yes, v2.0 with A2DP
Infrared port    No
USB    Yes, microUSB




Camera    Primary        2 MP, 1600x1200 pixels
Video        Yes, QVGA
Secondary        No




Features    OS        BlackBerry OS
CPU        512MHz processor
Messaging        SMS (threaded view), MMS, Email, IM
Browser        HTML
Radio        No
Games        Yes + downloadable
Colors        Black
GPS        No
Java        Yes
       - MP3/eAAC+/WMA/WAV player
       - MP4/H.263/H.264/WMV player
       - Organizer
       - Voice memo/dial
       - Predictive text input



Battery              Standard battery, Li-Ion 1150 mAh
Stand-by       Up to 408 h
Talk time       Up to 4 h 30 min



Misc             SAR US   1.22 W/kg (head)     0.83 W/kg (body)    
SAR EU   1.02 W/kg (head)     0.78 W/kg (body)    
Price group  





So, overall bagi syira, okey la. Muehehe



Second good news is that I've got my third BE. Apa? Untungnya syira. Walaupun tak update seminggu boleh dapat BE. Ha, tu la. Kan syira dah share tips dia dekat korang semua cemana nak amek hati Nuffnang kat salah satu entri syira. Sila rujuk semula sebab syira malas nak link kan. Muehehe.


Lagi pula, banyak je blog yang sediakan tutorial cemana nak beramah mesra dengan Nuffnang ni kan. Kita kan, kalau tak mesra dengan orang, cemana orang nak bagi hadiah dekat kita. Jadi, kalau korang nak hadiah, kena la beramah mesra dengan syira kan. Erk! =_=' Hoho. 

Syira memang nak ucapkan jutaan terima kasih Nuffnang kerana sangat bermurah hati pada syira bagi BE yang ketiga iaitu BE Maxis Blackberry Playbook Launch. Hurm, Nuffnang ni macam ada sixth sense aje dengan syira. Ye la. Dia bagi BE Blackberry macam tahu2 je syira baru dapat BB dan keseronokan itu berjangkit hingga syira post entri pasal BB. Ini yang buat syira bertambah sayanggggggggg kat Nuffnang ni. Muehehe. =)


7 comments:

kotak bulat said...

wah..dapat BE ek..hehehe..tahniah!

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

BE tu mcmne erk ......tahniah2....

Aida Omar said...

wah dapat macam2 nie..rezeki2. hehe..

cik Dil said...

waahh bestnyaa..dpt BB..^^
*baiknya org tsyg syira tuu..hehee

mr.curly said...

alhamdulillah..rejeki tu..hehe

Abang Stalker said...

pki BB tuu..kaya,kaya,kaya! hee :D

NOOR FATIN said...

awak hadiahkan la utk saya pulak =p

Related Posts with Thumbnails