Assalamualaikum. Ini adalah personal blog . Sebarang penulisan adalah atas hasil pemikiran tuan punya blog kecuali dikreditkan kepada sesiapa. Sebarang copy cat adalah dilarang kecuali atas kebenaran. Terima kasih kerana sudi membaca dan

Friday, July 1, 2011

Soal Jodoh Bukan Hal Main-main

Assalamualaikum

Apa macam panas je tajuk entri kali ni. Memang panas pun. Macam pisang goreng Mak Bedah yang baru lepas masak. Senang cerita. Siapa tengok rancangan 'Bang Bang Boom' malam tadi?

Senang cerita nya cenggini. Siapa kenal Fida Ibrahim. Ala, yang muka dia iras2 Dato' Siti Nurhaliza tuh. Terkenal melalui rancangan Nona ke. Kalau tak silap syira. Ala, yang ini ha.
.
.
.
.

Ha, ayu gitu kan. Muka flawless je. Jeles! Berbalik kepada isu berbangkit yang ingin syira bangkitkan di sini, krew2 'Bang Bang Boom' boleh kenakan Fida ini dalam satu segmen diorang. Segmen apa ntah syira tak ingat. Ala, segmen yang mengenakan artis2 tu la kan.

Diorang buat satu rombongan palsu yang datang masuk meminang si Fida ini la kan. Memang lengkap dengan barang hantaran sikit2 la dan berpakai baju melayu smart habis. Diorang boleh siap berpantun bagai dengan wali fida, iaitu abang dia masa tengah merisik.

Selepas itu, fida yang baru balik dari mana ntah kan duduk la sebelah abang dia. Dah malu2 masa diorang cakap nak masuk minang dia, abang dia cakap kena la tanya tuan punya badan. Fida pun cakap, tanya mak. Kalau mak setuju, dia ok je kot.


Bila fida cakap "kalau dah jodoh, terima je", krew2 Bang Bang Boom terkedu kot sebab mungkin diorang expect fida akan tolak. Sebab lelaki yang nak meminang itu kawan fida sendiri.

Kawan dia tuh cakap, "hari itu awak cabar saya kan, sekarang saya dah buat". What the fish? 

Bila krew2 dah bongkarkan rahsia kata fida terkena dalam rancangan Bang Bang Boom, fida yang agak terkejut, menunjukkan perubahan muka dan terus berlalu masuk ke dalam bilik. Tiada gelak tawa yang biasa macam selalu orang buat bila terkena.Sangat kasihan.

Nota kaki : Soal jodoh dan ajal maut bukan hal main-main. Bukan perkara yang boleh dibawa bergurau. Kalau macam syira pun kan, orang nak kenakan, syira no hal, tapi tolong bukan yang berkaitan soal jodoh dan mati. Sensitif isu. Sentap makkkkkkkkkk!

*Entri ini sepatutnya dipublishkan hari khamis, tapi sebab blog buat pasai dengan syira asyik cakap 'bad request' aje. Jadi, hanya dapat post hari ini je. Sabor aje la.




23 comments:

muz said...

memang segmen kena artis FSMF, dia ingat soal jodoh dan mati milik bapa dia kali, kan benda mcam ne menjatuhkan maruah wanita, bagus saman je...

cik bulan said...

sakit hatinya baca..xbaik taw ..aduyai...kadang2 diowang mlawak kenakan org ni mlmpau sangat

zureen said...

huhu ye ke? kesiannyaaaa!!!

alif haris said...

tu la kdg2 pk balik segemen tu melampau taw .. huhu

kotak bulat said...

kb tengok cerita tu, memang menyirap gila! parents kb pun berangin tgk, dia pinang betul2 tu, kalau nak main2,jgn ty kat fida tu setuju ke tak! bodo punya org! kawan dia tu pun bodo! hal pinang ngn nikah dibuat main-main..

Bluewendy said...

uiiihh! sentap gak nih.. gilo ape main wat cam tuh..sdey nye..huhu..
jodoh2 jgn wat main.. kesian kat die tuh..=)

diana said...

sakit pulak hati akak baca ni..
aih!!
zaman sekarang depa ingat semua berpikiran terlondeh mcm depa ka sampai benda ni pun nak buat main..

Nurulchumel said...

a'ah.
ai pun tgk aritu.
kesian gila muka dia.
tapi ada sambungan kan?

gadis melayu said...

sian kt dia.. sbr jela..

jom join
31-7 Birthday Giveaway

Miz Novexx said...

kurang ajar la rancangan ni, memang patut digam jer... dorang tak pikir ke pasal maruah??? tolong la ambik berat sikit isu2 camni....

Bui Idzra Ryn said...

cousin Siti sebab tu muka pun ala2 Siti..sedih pulak baca kisah Fida ni,sampai hati jugak kawan dia..mmg dia sukakan kawan nya tu kot,sbb tu dia setuju..tengok main2 sapa tak sakit hati..

~syue syada~ said...

fida dr rncgn bintang pantene..

dgr cte fida pon nk pekena kwn dia.. ntahla,tgu jelah.. sedey,xdpt tgk aritu.

aque said...

kesiannye.....

urm...

~bUih-bUih ciNta~ said...

kecean kn..mmg xptot kalo nk kna kan soal jdoh nie..msti la fida ase kcewa & malu, dia trima pon sbb dia pcaya jdoh sume d tgn Tuhan..laz2, bnda tu memain jee..

syiela said...

kesian dia.soal ni bukan main2 menjatuhkan maruah sungguh!

Budak Chomot said...

Kesiannyaaaa!
Agak melampaulah kan nak prank macam tuuu

nurul nadia nasir said...

hambooii!sampai cmtu sekali..kesian fia..memalukan dia jerr..ishhh xpatut..

NOOR FATIN said...

saya xtgk pn. tapi ada kawan cite la.. kesian la kan.huhu mesti rasa malu..

tiha said...

huhuhuh marilah ke blog saya :

http://fasham87.blogspot.com

EiZaRaZiErYa said...

yaAllah~ kesian fida~ ermm..kuang ajo punye laki~ memang xpat0t~ sumpah malu klw mnde nie jadi kat diri sndri~ ermm..

misya mialen said...

Sy pun ada tgk siaran tu.sedih tgk fida..sampai hati dorg bt mcm tu

Amanda Sasha said...

ala tak tengok. tapi bila baca ni, rasa macam tak baik la dorang buad macam tu kan.especially her frinds tu. kesianyer kat akak fida.

ajumohit said...

siannya fida..jahatnya diorg ni..

Related Posts with Thumbnails