Assalamualaikum. Ini adalah personal blog . Sebarang penulisan adalah atas hasil pemikiran tuan punya blog kecuali dikreditkan kepada sesiapa. Sebarang copy cat adalah dilarang kecuali atas kebenaran. Terima kasih kerana sudi membaca dan

Monday, June 20, 2011

Macam Mana Kalau Suami Lagi Pandai Masak Dari Isteri

Assalamualaikum

Ha, amacam tajuk entri? Ada yang rasa tergugat tak? Kaum hawa kat luar tuh mesti dah panas punggung kan. Ha, syira yang mewakili kaum hawa ni pun kan, rasa tercabar bila isu ini diungkit.


Ye la kan, setinggi mana pun tahap pendidikan seorang perempuan tuh kan, kalau tak pandai masak, baik tak payah buat calon bini.

Ada ke peribahasa camtu? =.='

Kalau korang perasan memang chef-chef terkenal kat hotel-hotel atau restoran-restoran mewah semuanya terdiri dari kaum lelaki. Perempuan tinggal jadi waitress pikat atau layan customer. Even dekat gerai tepi jalan pun camtuh.

Syira duduk mengumpat pasal siapa sebenarnya nih. Ni ha. Pasal encik kat bawah ni.
.
.
.
.
.
.
.
.


Tengok tuh. Dia boleh buat muka selamba dengan perasaan tak bersalah kan. Syira pernah bagi dia rasa masakan syira kan, habis dikomen nya. Ye la, syira ni memang bukan la pro sangat bab memasak ni kan, tapi biasa la orang belum kahwin. Erk, boleh ke bagi alasan cenggitu.?

Alamak. Kantoi gambar syira sedang menjalankan spot check kalau2 ada gambar gf lain kan. Takleh bagi muka ni. =.='

Nota kaki : Macam Mana Kalau Suami Lagi Pandai Masak Dari Isteri ? Jawab, jawabbbbbb..


27 comments:

[sutera kasih] said...

kalau suami lagi pndai masak dr istri, kenyanglah perut istri hihi

pingu_kecik said...

haha..mestilah bangge..
tapi, rasa tercabar pn ade jugak kot sikit-sikit..
tehee..

kantoi r duk spotcex! xD

syira said...

sutera kasih : betul tuh. beruntung si isteri. tapi, mahu ke si suami masak selalu? sekali sekala boleh kot. tee hee

pingu_kecik : bangga? takut malu depan mak mertua je. hehe

memang kantoi. tapi, peduli apa kan. janji bf selamat. erk! >_<

kiwi said...

kalau suami pandai masak, kira bonus lah! :)

nurul nadia nasir said...

wahh selonoknyerr hihi boleh suwoh suami ajar masak..tp malu lahh sebagai wanita ilmu tu lah penting utk memantapkan hbungn dlm rumah tangga kn.ngeauwww

syira said...

kiwi : nih belum jadi suami lagi lorh.. bakal je baru. kikiki. gatai noh..

nurul nadiah : memang malu kot kalau dia yang ajar masak. apa? ingat kita tak reti ke. syira pun ada ego.. sob sob

amnie azmira said...

kite boleh goyang kaki sikit..bila dia yg masak..hehe

Najlaa 'Aqilah said...

kenyang perut suka hati! haha. best gila kalau dpt laki yang pandai and rajin masak *berangan suda*

syira said...

amnie azmira : betul tu. lagi2 perempuan berkerjaya zaman sekarang kan. memang perana suami untuk memasak tu penting juga kan.. hm..

Najlaa 'Aqilah : tu la kena pandai dan rajin memasak. kalau pandai je, tapi taknak tunjuk bakat. duk mengomen je kerja, sakit hati juga kan.. weeeee

kotak bulat said...

belum kawin....hahahah...xpat jwb la.. :P

Bui Idzra Ryn said...

untunglah isteri..hehe..mcm bui,hubby bui pandai masak..kalau bui malas,bui suruh jer hubby masak..hehe..

syira said...

kb : syira pun belum kahwin la. ingat ape? >_<

Bui : bertuahnya bui! hehe =)

diana said...

bagus la kalau dia pandai masak..
boleh suruh dia ja yang masak hari2..
wakakakak...

Wanie said...

bestnye klu dapat suami pndai masak..
leh masak sme2..hehe

nuruashia ♥ said...

ahhaha,,untung leerr kalo ade suami pndai mskk..bg nuru laa ehheh

NOOR FATIN said...

saya tak pandai masak lagi. hehe bf saya yg pandai. malu =,=

untung sgt2 kalau dapat suami yg pandai masak! sgt2 bertuah!

Nurulhuda Zaharni said...

nak exchange banner leh?

http://nurulhudazaharni.blogspot.com

nurul honey said...

hehe..hari2 soh dy jek yang masak..tak pun...soh dia ajar kite masak..hehe~~

amiey lee said...

TAK BEST.... HAHAHAH NI KOMEN IKHLAS DARI ISTERI SEORANG SOUS CHEF hahahahahahahahah

p/S: ada gak bestnye sbb bila akak malas nak masak..dia je yg masak kekekekeke

apek poyo said...

skrg nih mmg ramai laki lebih pandai masak dari isteri..so isteri asyik amik kesempatan maleh masak

caliph shuriken said...

klau cmtu diorg skali skala bole wt tournament masakan ala master chef, hikk...

latest en3: pemberian anda amat dihargai

intan_blur said...

memang lagi sedap klu lelaki yg masak sebenarnye..cthnye mcm ayah akk..hahahaha..akk lg suke klu dia msak dari ibu yg masak..ekekekke ;)

al_hakim said...

saya pandai masak..lalalaaa~

Adzriel @ Liza AB said...

bagus...lagi suka. suruh suami je masak..ha..ha..

Bluewendy said...

amboi2.. hehehe.. sker jek klu llki pande masak..leh la duk ilex kat umah..kih3

Mohd Azri Hilmi Bin Razli said...

Bedasarkan research pokcik peringkat mukin, laki kalo pandai masak, mmg lebih dari pompuan.. so, pokcik xnk tebabit dlm bidang masak, jg ati pompuan.. (alasan x reti)


nota perut: pokcik le budak baru yang membuang angin di page orang lain.. follow n difollow..

Ms Z said...

adoy malu. lg2 kalau mak mertua tau. hahah. tp kalau dah hebat sgt nak wat cm mane. suh dye je yg masak. tehee..

Related Posts with Thumbnails